Antwerpen Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen
Vlaams-Brabant Limburg Wallonië
Nederland  
 

Wat moet ik doen met mijn kat als ik verhuis?

Katten zijn erg gebonden aan hun omgeving. Het is voor een kat dan ook stressvol om een verhuizing mee te maken. Zij merken dat er een verandering aan zit te komen en zullen een verhuizing dan ook ervaren als een heftige gebeurtenis. Katten worden in deze periode erg afstandelijk of juist erg aanhankelijk en zullen zich anders gaan gedragen. Hieronder is te lezen hoe je het beste met je kat om kan gaan tijdens je verhuizing.

Tijdens de voorbereidingen


Je kan je kat op meerdere locaties onderbrengen wanneer je bezig bent met een verhuizing. Zo kan je jouw kat bijvoorbeeld bij familieleden of vrienden onderbrengen. Op deze manier kan je kat onderkomen op een rustige en veilig plek, en krijgt hij de aandacht die hij verdient!

Ook is het mogelijk om de kat in je eigen huis te laten verblijven. Zorg er op de dag van de verhuizing wel voor dat de kat zijn eigen plek heeft, bijvoorbeeld in een apart ingerichte kamer. Op deze manier krijgt de kat weinig mee van de verhuizing en zal hij dit ook als minder stressvol ervaren. Wel is het belangrijk om de kat een kamer te geven waar ook zijn eten, drinken en kattenbak in staan.

Tijdens de verhuizing


Zorg goed voor je kat tijdens de verhuizing. Het is verstandig om een transportkooi te kopen of te lenen, zodat je kat voldoende ruimte heeft tijdens de verhuizing. Het is immers al eng genoeg voor het beestje. Een transportkooi is groot genoeg om er zijn eetbak en drinkbak mee in te vervoeren. Ook is het mogelijk om hier een kleedje in te leggen. Zorg er voor de verhuizing voor dat de kat vast went aan de kooi. 

 

 
 
 
Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij!


...

 
 
 
 
Een kitten is pas na een jaar volledig volgroeid. Vanaf de geboorte tot een leeftijd van ongeveer...
 
 
 
 
Wil je een kitten adopteren, dan is de kitten ideaal 16 weken (+- 4 maand) oud vooraleer hij van...
 
 
 
 
Moet het altijd een kitten zijn? In een dierenasiel vind je katten die verwaarloosd of...
 
 
 
 
Katten zijn een stuk zelfstandiger dan honden, maar dat wilt natuurlijk nog niet zeggen dat je ze...
 
 
 
 
Een van de meest voorkomende ongemakken bij je kat zijn problemen met het gebit. Dit wordt echter...
 
 
 
 
Als je een poes hebt die niet gesteriliseerd is, is de kans groot dat ze ooit zwanger raakt. Dit...
 

Lees meer artikels over katten