Antwerpen Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen
Vlaams-Brabant Limburg Wallonië
Nederland  
 

Welke supplementen zijn nuttig voor mijn kat?

Verschillende supplementen kunnen goed zijn voor je kat. Ze kunnen gebruikt worden ter preventie en behandeling van klachten die je kat heeft. Ook zijn ze inzetbaar om de reguliere kattenvoeding uit te balanceren. Katten hebben namelijk ook behoefte aan voldoende vitaminen en verschillende voedingsstoffen en soms zijn alleen de dagelijkse maaltijden niet voldoende om hieraan te voldoen. Daarom kan het verstandig zijn om extra supplementen toe te voegen aan het dieet van je kat, zoals vitaminerijk diervoer van Nutri-plus Cat. Dit is te verkrijgen op petduka.be.
Welke supplementen kunnen de lichamelijke gezondheid van mijn kat verbeteren?
Het kan voorkomen dat je kat last heeft van een ontsteking aan zijn alvleesklier. Gelukkig is dit goed te verhelpen wanneer je de juiste supplementen toepast. Denk hierbij aan supplementen van de Hill’s Prescr Diet Feline selectie. Die zijn ook verkrijgbaar met een lekkere kipsmaak Hill's Prescr Diet Feline, zodat het ook voor je kat plezierig is om deze in te nemen. Deze supplementen zijn ook te gebruiken wanneer je kat bijvoorbeeld darmklachten heeft. Als je ervoor wil zorgen dat je kat zijn goede conditie behoudt en soepele gewrichten blijft houden, kun je ervoor kiezen om Catoils Vital aan te schaffen via petduka.be Catoils Vital. Dit supplement kan makkelijk door de voeding van de kat gemengd worden. Ook helpt dit product goed tegen ontstekingen waar de kat last van heeft en daarnaast zorgt het voor een mooie en glanzende vacht. Viacutan Plus is ook een voorbeeld van een supplement dat de vacht van je kat ten goede kan komen Viacutan Plus. Deze capsules verbeteren de structuur van je kat zijn huid en vacht, waardoor de kat er levendig en gezond uit blijft zien.

Welke supplementen kunnen de geestelijke gezondheid van mijn kat verbeteren?
Net zoals mensen, kunnen katten een hoge mate van stress ervaren en hier hebben ze dan ook veel last van. Dit kan schadelijk zijn en het beïnvloedt het gedrag van de kat, wat ook voor jou als baasje vervelend kan zijn. Zo is het mogelijk je kat ander gedrag dan normaal vertoont. Je kat kan ineens heel aanhankelijk worden, of juist een passieve houding aannemen. Om dit te voorkomen, kun je supplementen aan je kat geven die het stresslevel verlagen. Producten als Feliway Spray helpen hier bijvoorbeeld goed bij. Dit product wordt aangeboden op petduka.be. Wanneer je kat angstig gedrag vertoont, kun je een supplement als Zylkene voor hem aanschaffen. Dit zijn capsules die de nervositeit van je kat aanzienlijk verminderen waardoor hij dus geen onverklaarbaar gedrag meer vertoont. De kat zal weer normaal gaan eten en zich gedragen zoals je dat van hem gewend bent. Katten krijgen, net zoals mensen, last van kwaaltjes wanneer ze ouder worden. Als je een kat op leeftijd hebt, komen daar automatisch ouderdomskwaaltjes zoals dementie bij kijken. Om dit tegen te gaan, is een voedingssupplement als Cholodin Kat een goede optie. Dit product vermindert onder andere verwardheid, onzindelijkheid en gebrek aan eetlust. 

 

 
 
 
Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij!


...

 
 
 
 
Een kitten is pas na een jaar volledig volgroeid. Vanaf de geboorte tot een leeftijd van ongeveer...
 
 
 
 
Wil je een kitten adopteren, dan is de kitten ideaal 16 weken (+- 4 maand) oud vooraleer hij van...
 
 
 
 
Moet het altijd een kitten zijn? In een dierenasiel vind je katten die verwaarloosd of...
 
 
 
 
Katten zijn een stuk zelfstandiger dan honden, maar dat wilt natuurlijk nog niet zeggen dat je ze...
 
 
 
 
Een van de meest voorkomende ongemakken bij je kat zijn problemen met het gebit. Dit wordt echter...
 
 
 
 
Als je een poes hebt die niet gesteriliseerd is, is de kans groot dat ze ooit zwanger raakt. Dit...
 

Lees meer artikels over katten