Antwerpen Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen
Vlaams-Brabant Limburg Wallonië
Nederland  
 

Wat is het verschil tussen duur voer van de dierenarts en gewoon voer uit de supermarkt?

Het blijft een lastig dilemma; welk voer is het beste voor je kat? Mensen gaan vaak blindelings af op reclames en kiezen het duurste product, want ze denken dat duur gelijk staat aan gezond. Dit hoeft echter vaak niet het geval te zijn. Er zijn veel opties als het gaat om gezond kattenvoer, daarnaast verschilt het ook per kat. Over het algemeen staan katten niet bekend als goede drinkers, maar de ene kat doet dit meer dan de andere. Hierop kun je besluiten de voeding aan te passen naar de behoeften van je kat. De dierenarts kan je hier advies over geven en eventueel producten aanbieden. Je kunt hiervoor kiezen, of zelf op zoek gaan naar de geschikte voeding.

Welke producten worden in kattenvoer verwerkt?


In goedkoper kattenvoer zitten vaak granen verwerkt. Dit is minder goed voor je kat dan bijvoorbeeld vis of vlees. Granen kunnen door je kat maar moeilijk verwerkt worden, omdat het echte carnivoren zijn. Daarnaast zitten er andere producten in goedkoper voer verwerkt die je kat niet nodig heeft. Kattenvoer uit de supermarkt is vaak minder gezond, omdat het van lagere kwaliteit is en er vaak kleurstoffen, zout en conserveringsmiddelen in te vinden zijn. Ook zit er aanzienlijk minder vlees in. Hoe hoger het vleesgehalte, hoe gezonder het is voor je kat. Een onevenwichtige samenstelling van het kattenvoer, zorgt ervoor dat je kat een tekort zal krijgen aan bepaalde benodigde voedingsstoffen. Op lange termijn kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen. Toch hoeft goed voer niet duur te zijn. Op internet is een hoop gezond kattenvoer te vinden voor een redelijke prijs.

Welke merken kan ik het beste kiezen voor mijn kat?


Een erg bekend kattenvoermerk is natuurlijk Whiskas. Ze hebben geweldige marketing en het is een erg goed verkopend supermarkt product, maar is het wel zo goed voor je kat? Hierover zijn de meningen verdeeld. Zoals veel andere goedkopere merken, bevat ook Whiskas veel granen. Wat we net al duidelijk gemaakt hebben, is dat granen niet erg goed zijn voor de gezondheid van je kat. Graan wordt in kattenvoer slechts gebruik als opvulling en bij Whiskas is het ook nog eens het hoofdbestanddeel. Omdat het slecht verteerbaar is, kan een kat last krijgen van nierproblemen, maar wanneer hij genoeg drinkt en voldoende natvoer krijgt, zijn deze klachten minimaal. Royal Canin wordt vaak genoemd als het gaat om beste merk kattenvoer. Dit komt doordat zij rekening houden met verschillende soorten voeding voor uw kat; voor kittens hebben ze bijvoorbeeld andere producten dan voor volwassen katten. Daarnaast bevat Royal Canin alleen voedingsstoffen waar jouw kat behoefte aan heeft; er zijn dus geen overbodige stoffen toegevoegd die alleen maar schadelijk kunnen zijn voor je kat. Het is belangrijk dat je kijkt naar welke voedingsstoffen een product bevat. Zorg ervoor dat je niet blindelings de reclames vertrouwt, maar ga ook eens op onderzoek uit. Vermijd granen en zorg voor voldoende vlees. Daarnaast is het voor je kat plezier als hij echt van zijn eten kan genieten, dus als het een lekker hapje is, is dat helemaal mooi meegenomen. 

 

 
 
 
Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij!


...

 
 
 
 
Een kitten is pas na een jaar volledig volgroeid. Vanaf de geboorte tot een leeftijd van ongeveer...
 
 
 
 
Wil je een kitten adopteren, dan is de kitten ideaal 16 weken (+- 4 maand) oud vooraleer hij van...
 
 
 
 
Moet het altijd een kitten zijn? In een dierenasiel vind je katten die verwaarloosd of...
 
 
 
 
Katten zijn een stuk zelfstandiger dan honden, maar dat wilt natuurlijk nog niet zeggen dat je ze...
 
 
 
 
Een van de meest voorkomende ongemakken bij je kat zijn problemen met het gebit. Dit wordt echter...
 
 
 
 
Als je een poes hebt die niet gesteriliseerd is, is de kans groot dat ze ooit zwanger raakt. Dit...
 

Lees meer artikels over katten