Steun kattencafés tijdens de coronacrisis

9 april 2020 Nieuws

0 reacties

Ben jij al eens in een kattencafé geweest? Dat is een horecazaak waar je iets kan eten of drinken tussen vaste ‘kroegkatten’. Een uitzonderlijke ervaring voor elke kattenvriend. Tijdens deze lockdown hebben ook zij het erg moeilijk. Veel kattencafés doen de oproep om hen te steunen tijdens deze periode. Hier vind je een overzicht van kattencafés en hoe je hen kan steunen. 

Vanwaar komt het idee?

Het allereerste kattencafé opende al in 1998 de deuren in Taiwan. Het was oorspronkelijk bedoeld als plek waar mensen na een stresserende werkdag even konden komen ontspannen, maar het werd al snel een populaire toeristische trekpleister.

In Japan werd het concept al snel overgenomen en het werd een gigantisch succes. Inmiddels zouden er de afgelopen tien jaar al bijna 150 kattencafés geopend zijn, vooral in de hoofdstad Tokio. De cafés zijn er zo populair omdat het houden van huisdieren in de meeste appartementen verboden is.

Kattenadoptiecafé Puss and Books vzw

Dit kattenadoptiecafé in Brugge heeft het erg moeilijk en dat laten ze ook blijken op hun Facebookpagina. Je kan hen een hart onder riem steken door een donatie te schenken, online te shoppen in de Puss and Book shop of door een waardebon aan te kopen. In het café leven adoptiekatjes die op een ongedwongen manier in contact kunnen komen met mensen die hen eventueel een nieuwe thuis kunnen geven.

Kattencafé Sophie

Ook kattencafé Sophie in Leiden vraagt steun door in de webshop leuke katten merchandise, een voucher of een strippenkaart voor een heerlijke koffie te kopen. Daarnaast kan je ook een donatie doen. Verder maakt ze een uitgebreide paasbrunch die je thuis kan laten bezorgen.

Kattencafé en dierenasiel Kuro Neko

Ook Kuro Neko in Kortrijk moest de deuren sluiten vanwege de coronacrisis. De katjes blijven er echter gewoon wonen, wat heel veel kosten met zich mee brengt. Daarom zijn ze een inzamelactie gestart. Heel wat klanten vroegen of ze een handje konden helpen, maar het zou niet verantwoord zijn om nu mensen binnen te laten. Op deze manier kan je hen financieel toch een hart onder de riem steken. 

Kattencafé Lierse Aaikes

Maar we hebben ook goed nieuws! Na deze coronacrisis gaat het eerste kattencafé in de provincie Antwerpen open. Samen met haar vriend gaat Daphne op de bovenverdieping wonen, terwijl zij beneden een dierenwinkeltje en kattencafé zal uitbaten. De katten die in het café komen te zitten, gaat Daphne binnenkort adopteren uit een asiel. Normaal gaat Lierse Aaikes al in juni open, maar dat gaat helaas een beetje later zijn. Het geeft hen wel iets meer tijd om te verbouwen, want er zijn vrij veel aanpassingen aan het gebouw nodig. Plan deze zomer dus zeker maar een uitstapje naar Lier! 

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

  • Royal Canin Kitten Voer

    Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

    door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

    Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]

  • Kat slaapt in zijn mandje

    Top 5 cadeaus voor kattenliefhebbers

    door op 4 maart 2024 - 0 Reacties

    Een van je vriendinnen is jarig en je moet nog op zoek naar een cadeau. Voor jezelf kom je van alles tegen, maar je verlaat alle winkels zonder een geschikt cadeau voor haar. Dat is voor velen vast een herkenbare situatie. Wat veel zal helpen is als ze een kattenliefhebber is. In deze blog lichten […]